Part Of Me

Part Of Me

Tuesday, November 24, 2009

better dr smlm

hari ke-2


alhamdulillah hari ni hari lebey elok dr semalam ku makin phm
tp biase la dak bru so adew je la kesalahan yg dibuat

kwnku pun akhirnya adew
tp adew gak la dga2 cite owg ckp ku itula,inilah
normal la dak bru
name pown dak bru byk la xtaw
payah tol kalo jumpew owg xcamni

huh!!
hari ku jumpe ngn dak clasmateku.
.xsangka lak
haha!
nak2 plak dy beli brg aq,so sembang gak la n
ku jumpe jgk sedara ku
lagi xsangka,
dy keje bahagian bawa..aq terkejut lalu kwn ku ckp

"betul kew?aq knl n agak rpt ngn dia"
last ku jumpe la sedaraku itu
mula2 bole dy xkenal..
tp bp mnt kemudian baru dy sedar
siap tepuk bahu ku agy
haha!
hari ni kje agak sibok dr semalm..
tp ari ni lg best dr semalm
mayb hal kasut da ok kowt,
msok keje pon lancar
n ku pown da knl la dak2 staff len..
adew ok adew x
so its normal la..
tapi ade plak sorg mamat nyh,
staff len la
dy ingat ku ni bru form 4??
hello im 19 okeyh
tp ok gak,
xde la nmpk muke tua

awet mude gak eh ku ni

mayb sebb saiz bdn ku yg kecik ni kowt

huhu!
tapi x kisa la mende2 nyh




tapi!!


nak taw?tym balik boley plak ku tersalah naek tren patotnye naek ke ampang tapi tersilap naek petaling nye tym tu ayah ku call "ade kat mane skunk" aq tgk..keliling... alamak da salah naek la

aaiissshhhh...
so turun la kt mnew nth then tuka train ke chan sow lin so tukar naek ke ampang... isk3 x abes2 careless ku nyh

Monday, November 23, 2009

nasibku yg malang

hmm x sangka da seminggu cuti sem
hmm dlm seminggu pe yg ku wat??
makan+online+tv+tdo...
tu jew aktiviti kau so ku msg la sahabtku huda dak skola smk taman kosas dga dy kje so ku try msg dy adew x kje agy dia tros mmbals mmg adew nak on the spot agy xmasok agy cite yg mlang ni haha!(introduction) so hari ni 23hb november my first day work at kl so smlm memberku da pesan baju putih,selua slack and kasut itam ok sume da lengkap mlm tu ku online je la memandangkan esoknye msok lmbt


now the bad luck happen:

1. ic ku xde??
alamak!!cmne ni nak kene crik gak abes berselerak bilik aq mmdgkan ic tu amat penting lagi2 1st day nak gila xde ic? abes ku cari..xjumpe gak dr pagi smpai tgahari pagi tu lam kul 10 leh terima agy kan?? akhirnya..........kol lak kakaku n adew x dy smpn? tp xde lak isshh..cmne ley ilangkan? cmni kakak ku kne kuarantin 1 minggu suspek h1n1..so mmndgkan ku bkongsi blk ngn dy so x msok la blik dlm mase 1 mggu n1 mggu gak x kua..dok uma jew cri2 la gak ic tuh da mmg xde nak wat cmne???(pikir2) ya!!! yg copy nye ley guna kowt(menyedapkan diri) so ku msg la kakak kt c2 tnye,dy bls -boley kot tapi pastikan betol2 xde bru bwk copynye- lbey kurg cm2 la... so ku pown bwk je la yg copy mmdgkan da xde cr len


2.xlepas
ok setel la kot bab ic tuh kan walaupun xde so dgn confident ku pegi gak la kt tmpt kje tuh smpai2 jew,ku xley msok nak kne ic yg ori gak waa...da siap kot,da smpai snew kowt..xle msok plak isk3 pe la malang sgt nasebku ni T,T so ku pown ckp je la kt kwn kpd kwnku.. "xpe la xyah keje ari ni,xkisa besok ley gak msok" nada malas2 thp cipan but dak tu bls "asewnye dy mmg nak pkai owg arini coz staff dy da cuti,so mmg nak staff" den stelah pelbagai cra akhirnye aq dapat gak msok..susah taw hu3


3.beg
beg plak mslh nye.kne adew jns beg yg ley msok
beg biase xley-kalo nak taw beg ape tnye ku ku x le mention..bahaya so akhirnya ku pegi la bli beg tuh da la duet xdew,ya!! aq adew kad atm 2..tp x taw balance tinggl bp so cr la mesin atm..beratur lak tuh,smpai hiliran ku..cek la de bp tinggal ha??rm 12.bp sen ku x ingat.ok relax reject second card..ok adew gak la duet so kua la lam rm50 abes jew cucuk kakak kt c2 da call "adik kt mne akak tga tunggu ni" la owg bwu nak li beg nih..so ku beli jgk..atas nsht kwn den mslh beg setel


4.kasut
ok mlm smlm da prepare da kasut tuh..tp ble pkai jew td perghhh... saket kot..da la adew heels then agak kecik la ckit so terseksa la kakiku nyh... nak beli bru tym break tp x ckp msew la n mmdgkan duet pown phm2 je la ek so agak tseksa la gak tym kje..da la 1st customer adew gak n nk blja mende c2 agy aduhai..xpe2 shari je aq pkai kasut nih dugaan tol...... so smpai la blk ku pkai kasut tuh..hmmm penat nye tym lam nak lik tuh


5.tangga
ok fine da smpai n ayah ku pun da call nak amek ku kt 1 tmpt so ku suruh la amek turun je dr stesen tuh mls nak nek tangga kali nk gi tmpt ayhku suruh but ayahku da tunggu pown so nek la tangga tuh..dengan menghayati pemandangan malam lawa gak ek


6.?????
blk2 je ku bersihkan diri aha lega gila2 tp.... kne mara coz blk yg agak selerak..xde la sgt asewnya haha! tp xde la kne mara sgt coz msg2 tga tdow yg mara tu kakak aq so let it go.
.


best part:
tym nak g kl tuh..adew la teksi benti ku da la tga bajet lpe ltk purse kt new kad atm yg adew duet pon adew kt tmpt tuh so ku berfikir ngn pantas nek bas-rm1 teksi-rm6 so xpe la pakcik sy tga bajet ni ni pakcik tu mmbuka twrn so berunding &^%$#&^%$^ dapat turun rm 3, so y not so ku naek la dr rm6 pat rm3 kira ok la tu kan korg..so ini la yg kira best ckit ari malang ku


oppss lpe laks...
nak taw x mne purse ku sbnrnye?? blk siap sume smbhyg,mandi,makan ku tnye la ayah ku nmpk x purse ku? lalu ayah ku jawab"ooo,yg kecik tu eh.adew lam bilik dkt dlm laci tu" aq"haa??" cpt cri,so mmg adew rupenya..pelik tapi benar setahu ku,xpenak ltk lam laci tuh rupe2nye mak ku yg ltk kt c2.. moral of story ku la yg careless ltk duet merata2.. so amek la pngajaran dr cite ku ni ni sume berlaku pada 1 hari sja waktu ini 1.29am ku meluahkan waaa.....sgt kesian kan???????


tp sblm tu ku da ceritakan kt sorg membew ku da
dy pon suggest citer kt blog
hu3

ni la kisahku arinii........betapa malangnye

esok plak
da de kasut baru n ic pown da jumpew
so hopefully esok sume berjalan dgn lancr..

Friday, October 23, 2009

cube


ni agy satu kje ku yg xsiap2 g...
still dlmm proses nak blaja
tp msalahnye owg nak aja 2 da xde
huhu..sian nye..

actually xde la minat sgt mane mende ni..
tapi penah atu ari tu bg la membe adiah yg kira bentuk cmni tp kck punye...

den 1 ari tu balik kg,x pasal2 adik sedaraku shahira form 4 kowt. pandai maen ni..dia amen bgtu pantas dan serius skali..tym tu jgk dia aja adik dia maen..curi2 dga mula2..

lps tu tercuri lak dia utk aja kan mende nih..
kakak la mula2 excited da blja
smpai amek ketas ngn pen agy..wat note(konon),bawu blja bp mnt dia g tdo la..kate mls nak blja la plak..so diri ini la yg blja..otak lembap so lmbat la nak blaja..byk gak formula dia..mcm blaja math lak

tapi sempt blja 1 hari jew pon,2 pun xde la sgt..sian kt dia..haha!
tapi esok nye jgk beli mende ni..nth ari tu lak ssh nak crik..tp last2 adew gak yg jual
alhamdulliah
so skunk adew gak la kemajuan setelah praktis byk kali..
just last step je xreti2 ni
so cmne??kne la praktis agy..
so ni la hobi terbaru wat mse skunk

percubaan pertama..haha!


15:30...ktm batu tiga

time ni kt ktm nak balik uma...waaa sgt xbest kne tunggu lame sangat cm balik kg je lamenye..bkn lme ape,train asik delay..adew je masalahnye..sy dan kawan2 pun wat pe agy..snap..snap..snap..alih2 muncul la gmba ni..

nasib baek x ramai sgt owg so xde la malu sgt jd model yg x diiktiraf ni..haha!

da agak lme bwu la muncul manusia yg mkin rmai disitu..
hmmm...penat kot,len kali naek bas agy senang..
gatal agy nak naek ktm
rasekan la ko ira..bole naek bas gatal memenatkan diri
xpe2.utk pglmn sumernye berbaloi..
haha!!

time ni yg bersamaku..ath,jia.kak wani and kak fiza..
gmba dorg adew kt kamera membe so xley nak pamerkan..sori ye





Thursday, June 18, 2009

testing